fbpx

General

Ett företags webbsida är en “hemmabas” att filtrera all information genom.  Det är första intrycket av ert varumärkte och platsen där potentiella kunder hittar, kommunicerar och interagerar med er.

Det finns mängder av positiva saker som en webbsida kan göra för er verksamhet. Vi har listat de sju huvudsakliga anledningarna till varför ni bör ha en webbsida.

En bra webbsida uppnår de kriterier varav den designades efter, t.ex bör en webbsida anpassad för e-handel driva upp försäljningen. Gemensamma grunder oavsett syfte är att en webbsida bör vara användarvänlig, ha kvicka svarstider, en attraktiv design och stöd för flera olika enheter.

Att anlita en webbyrå kan i det korta perspektivet spara både tid och stress och i det längre perspektivet addera ett stort värde till er verksamhet. Med grundläggande förståelse för webbdesign finns det olika verktyg för att skapa en webbsida, men det är viktigt att understryka begränsningen i dessa verktyg och den tid det faktiskt tar att bemästra dem

I slutändan är det ni som värderar och avgör hur viktig en webbsida är för er verksamhet, och ifall den tid som går åt till att skapa en professionell webbsida hade varit till större nytta i er kärnverksamhet.

I de flesta fall är det bästa alternativet att välja en webbyrå som har rekommenderats av någon du litar på, exempelvis en kollega eller en vän. Till en viss nivå är detta en garanti för god service och resultat.

Om ni letar efter en webbyrå online, sök efter en stabil bas av erfarenhet och att det finns en portfolio som matchar era krav på design och utförande. Om det finns erfarenhet från er bransch eller att webbyrån har hjälpt verksamheter liknande er är det ett stort plus.

Vi tror på valbarheten och möjligheten till högt självbestämmande. Genom att erbjuda hjälp med att starta upp en domän och få bygga webbsidan själv, till ett storskaligt paket med design och support, är vi övertygade om att kunna hitta ett koncept som passar just er.

Självklart! När webbsidan är skapad sker en överlämning så att ni har fullt ägandeskap. Vid denna tidpunkt har vi ett möte där vi går igenom hur administrationen av er hemsida fungerar. Vi implementerar en användarvänlig drag-and-drop builder, vilket friskriver er från behovet av kodning. Ytterligare så ingår några hjälpsamma guider för skapande och redigering av innehåll.

Om ni vill ha hjälp med skötseln av er webbsida erbjuder vi även olika paket av support, vilket innebär att ni inte behöver oroa er över potentiella säkerhetshot eller att er webbsida inte fungerar. Våra supportpaket innehar många olika funktioner som automatiska säkerhetskopieringar, säkerhetskontroller, analyser av trafik på webbsidan och dedikerad tid med designern varje månad.

När webbsidan är byggd och betalad har ni fullt ägandeskap. Ingen vattenstämpel eller referenser till Monprez. Webbsidan är helt och hållet i er ägo med full tillgång.

website design

Det beror på hur krävande er webbsida är. Vi är ett litet team så vi fokuserar bara på några webbsidor i taget. Generellt kan ni dock förvänta er en initial design inom några veckor. Under vår första kontakt kommer vi alltid diskturera hur vår nuvarande beläggningsstatus är och ge en förväntad tidsram för er webbsida.

Om ni har en tight deadline kan vi alltid diskutera möjligheter för att skapa er webbsida snabbare. Efter den initiala designen presenteras går vi tillsammans igenom webbsidan och ni får framföra era önskemål om eventuella förändringar. Genom detta arbetssätt kan vi skapa en webbsida som är perfekt för er!

Ja! Alla hemsidor vi skapar kommer med grundläggande Search Engine Optimisation (SEO) funktionalitet. Vi följer Google's riktlinjer och ser till att alla hemsidor från oss har bästa möjliga SEO. Ytterligare skapar vi hemsidor med fokus på snabbhet och responsiv design, vilket är de två viktigaste faktorerna som avgör om er hemsida visas på Google.

Varje designpaket erbjuder olika innehåll. Den huvudsakliga skillnaderna är: (1) antalet sidor på webbsidan, och (2) vilka funktioner som är inkluderade. Om ni har specifika önskemål, vänligen kontakta oss så diskuterar vi fram ett förslag som passar just er.

Ja! Vi installerar  ett enkelt drag and drop-verktyg som gör det enkelt att redigera webbsidan innehåll. Till detta finns även hjälpfulla guider och instruktioner på vår webbsida, ingen erfarenhet av kodning behövs.

Alla våra webbsidor hanteras genom toppmodern cloud hosting som är optimerad för snabbhet, prestanda och säkerhet. Varje webbsida har en egen dedikerad server vilket ger fördelar som högre prestanda (delar ej resurser med andra sidor) och ökad säkerhet (om en annan webbsida attackeras påverkar det inte er).

För den tekniskt intresserade - våra servrar har Redis support likväl som Apache, Nginx och Varnish. Alla servrar är PHP7 redo, vi förser CDN support (vid behov), och våra servrar är självläkande för att reducera driftstopp.

Vi har ett unikt Website Request Tool som möjliggör för er att lämna en digital post-it lapp varsomhelst på sidan. Det går givetvis att samtala med oss genom chatt, email eller telefon. Ni väljer själva utifrån vad som passar er bäst.

Om ni vill ha hjälp med förvaltning av er webbsida erbjuder vi olika supportpaket, vilket innebär att ni inte behöver oroa er över potentiella säkerhetshot eller att er hemsida inte fungerar. Våra supportpaket innehar många olika funktioner som automatiska säkerhetskopieringar, säkerhetskontroller, analyser av trafik på hemsidan och dedikerad tid med designern varje månad.

SUPPORT

De flesta webbsidor kräver underhåll för att kunna prestera med full kapacitet. Beroende på vilken plattform man använder finns det olika sorter av mjukvara som regelbundet uppdateras. Ibland är inte dessa uppdateringar kompatibla med annan mjukvara i ett system och kan orsaka att en webbsida kraschar. Ytterligare bör även poängteras vikten av ett uppdaterat säkerhetssystem för skydd mot attacker.

Det behövs även regelbundna backups för att enkelt kunna återställa webbsidan vid behov. 

Webbförvaltning involverar många olika aktiviteter, t.ex. systemuppdateringar, backups, hosting och uppdatering av en webbsidas innehåll. Det kan också innebära SEO optimering, utveckling av mjukvara, besöksstatistik och mycket mer.

De flesta verksamheter bör aktivt förvalta sin webbsida för att kunna nyttja dess fulla potential.

En webbsida är en av de viktigaste och mest kraftfulla tillgångarna för en verksamhet. Den kräver uppmärksamhet och omtanke för att fortsättningsvis kunna jobba hårt för er.  Sökmotorer, som Google, föredrar att visa webbsidor som är moderna och uppdaterade och har en god säkerhetsfunktion.

Webbyråer är IT-specialister som hjälper verksamheter och organisationer att skapa och förvalta en webbsida. Detta sker bland annat genom att utvärdera och förädla webbsidans prestation, optimera värdskapet och förvaltningen och att uppdatera webbsidans innehåll.

Underhåll av en webbsida innebär nödvändiga funktioner som håller er webbsida uppdaterad och gör så att den funkar som den ska. Generellt inkluderar detta värdskap, uppdatering av plugin, prestandakontroll och backups.

Om ni har köpt ett supportpaket med dedikerad månadsvis support är redigering enkel. Genom vårt unika Website Request Tool kan ni smidigt lämna en digital post-it lapp varsomhelst på er webbsida (givetvis ej synligt för besökare).

Vi ser denna lapp och genomför den föreslagna förändringen. Om ni föredrar en annan metod för att föreslå förändringar kan vi utan problem lösa detta genom chatt, email eller telefon. Vad som än passar er bäst. 

Priser

Detta är en av de vanligaste frågorna riktade till webbyråer. Det är dessvärre även en svår fråga att besvara eftersom alla webbsidor är unika. Vissa verksamheter behöver endast en enkel layout medans andra vill starta ett e-handels imperium.

Med detta sagt, är vi själva inte särskilt förtjusta i att inte kunna hitta ett pris på en tjänst eller en vara innan man tar kontakt med ett företag. Därför har vi en sida med priser och de olika paket vi erbjuder. Om ni inte passar in de olika mallarna är det okej, vi anpassar webbsida efter ert behov. Kontakta oss så går vi igenom det tillsammans. 

Ja, alla uppkopplade webbsidor måste ha en domän och en värd som innebär en årlig kostnad.

Kostnaden för webbförvaltning inkluderar väldigt mycket, t.ex domän, värdskap, email-premumeration, säkerhet, och flertalet plugins för att er webbsida ska prestera på topp.

Det inkluderar även den arbetstid vi spenderar för att säkerställa att er webbsida håller enligt en höga kravställning vi har. Kostnaderna kan variera från 489 kr/må för en webbsida som kräver lite underhåll och förvaltning, upp till 1989 kr/må eller mer för en särskilt designad e-handelsplattform.

Vi skickar ut en faktura som innehåller flertalet olika betalningslösningar. Alla betalningar och avgifter är beräknad i SEK (vi har även möjlighet att acceptera andra valutor) och exkluderar moms. Vi befinner oss i EU, vilket innebär att vi styrs av EU:s momslagar. Se våra villkor för mer information om betalningsvillkor.

Ja. Om ni inte behöver en skräddarsydd design, och istället bara vill ha en webbsida som är enkel och ser bra ut, erbjuder vi en mängd olika alternativ av färdiga mallar och strukturer. När mallen är installerad kan ni redigera sidan på egen hand.

Skicka ett meddelande

Scroll to Top